Uw gedroomde tuin ontwerpen is geen haastklus. We nemen er dan ook graag de tijd voor, en werken nauw met u samen volgens een efficiënt stappenplan.

KennismakingNationale tuinontwerpdag bibliotheek Moordrecht Zuidplas STIJLTUINEN Erik van Gelder | We maken vrijblijvend kennis – in onze studio of op uw locatie. We luisteren naar uw wensen en ideeën, en tonen gerealiseerde projecten ter inspiratie. U vult vooraf een vragenlijst in. Zo vertalen we uw verwachtingen in een exclusief, op maat gemaakt ontwerp.

Inventaris | We stellen een inventaris op van groene en bouwkundige elementen die eventueel behouden blijven. We houden daarbij rekening met afmetingen, materialen, beplantingstypes, zon en schaduw, noem maar op. Resultaat: een overzichtstekening die de basis vormt voor het conceptontwerp.

Conceptontwerp | Dit globale ontwerp geeft in grote lijnen de indeling van uw tuin weer. We presenteren een 3D-schets, die we uitgebreid met u bespreken en toelichten. Bent u tevreden met het resultaat? Dan zetten we onze creatieve wandeling voort.

Voorlopig ontwerp | In het voorlopige ontwerp geven we de details van uw tuin weer in realistische driedimensionale beelden – inclusief de plaats en uitwerking van erfafscheidingen, trappen en terrassen, verlichting en kleuren, vlonders en andere bouwkundige elementen zoals een terrasoverkapping of een Tuinontwerp-tuinplan-bijzondere-en-moderne-tuin-Den-Haagwaterelement. Zo krijgt u een duidelijk beeld van uw toekomstige tuin.

Definitief ontwerp | Deze tekening op schaal vormt de ‘bouwtekening’ voor de uitvoering van uw tuin. Met gedetailleerde afmetingen en hoogtematen, zichtlijnen en doorsneden, en ook technische details. Dit ontwerp vormt de leidraad voor de uitvoerende partijen.

Beplantingsplan | Het beplantingsplan geeft inzicht in de verschillende soorten beplanting, hoeveelheden en bijzonderheden. Het houdt rekening met al uw wensen op het vlak van soorten en kleuren, die we bespreken tijdens het voorlopige tuinontwerp.Tuinverlichting exclusief verlichtingsplan LED stralers uplichters en downlichters

Verlichtingsplan | Het verlichtingsplan maakt intrinsiek deel uit van uw tuinontwerp. Omdat we dit al vroeg in het ontwerpproces opnemen, zorgen we voor een optimale plaatsing van armaturen en lichtelementen en een maximale sfeerfactor. Zo geeft u een extra dimensie aan uw tuin, en is die ook ’s avonds een plaatje.

Begeleiding | Stijltuinen | Exclusieve buitenruimtes begeleidt uw project van concept tot uitvoering. Zo garanderen we dat het resultaat perfect overeenstemt met het ontwerp dat u goedkeurde. Werkt u graag in fasen? Dan stellen we in overleg een stappenplan op, met een duidelijke prijs voor elk onderdeel. Ook bij de aanvraag van vergunningen of Klicmeldingen rekent u op ons advies en onze hulp.