10 augustus 2016

Tuinontwerper Erik van Gelder publiceert koffietafelboek dat zijn carrière en werk belicht

In XTRRDNR GARDENS bundelt tuinontwerper Erik van Gelder een aantal betoverende projecten. Het rijkelijk geïllustreerde boek licht zijn visie, achtergrond en werkwijze toe. En biedt liefhebbers van luxueuze buitenruimtes tonnen inspiratie – een koffietafelboek par excellence.

Luxueuze fusietuinen

Designstudio Erik van Gelder ontwerpt exclusieve buitenruimtes voor het hoogste segment. Zijn ontwerpen zijn verfijnd, evenwichtig, met spannende contrasten en veel aandacht voor stijl en comfort. Van Gelder: “Ik orden de natuur met respect voor de intrinsieke schoonheid ervan. Altijd in harmonie met zijn omgeving, met oog voor de wensen van de bewoners, strakke structuren en een weelderige invulling. Ik combineer graag elementen uit verschillende stijlen tot ze een geslaagde fusie vormen.”

news Erik van Gelder tuinboek book xtrrdnr garden dutch design gardens book new

Inspiratie in tekst en beeld

XTRRDNR GARDENS licht van Gelders visie toe, zijn achtergrond, leermeesters en invloeden. Het boek neemt de lezer mee op een droomreis doorheen realisaties in binnen- en buitenland. Stuk voor stuk parels van tuinen met een creatieve invulling, hoogwaardige elementen en architecturaal en technisch vernuft. Van Gelder: “Het boek is rijkelijk geïllustreerd met foto’s die tot de verbeelding spreken. Ik wil mensen inspireren en aantonen dat een buitenruimte het hele jaar door een meerwaarde speelt. Een ruimte waarin mensen tot rust komen en de dagelijkse beslommeringen achter zich laten.”

Exclusief naslagwerk

XTRRDNR GARDENS is een exclusieve uitgave in luxueuze verpakking. Een naslagwerk voor mensen die een zwak hebben voor mooie dingen. Een boek dat garant staat voor urenlang kijk- en leesplezier, en dat een plaatsje verdient op de salontafel – te mooi om weg te stoppen in een boekenkast. Binnenkort verkrijgbaar in uw boekhandel, maar ook te bestellen op de website. www.extraordinary-gardens.com

XTRRDNR GARDENS by ERIK VAN GELDER

  • Releasedatum: 14 september 2016
  • Auteur: Erik van Gelder
  • Uitgeverij: Terra
  • Druk: 1
  • Aantal pagina’s: 240
  • Formaat 305 x 305 mm
  • Afwerking: Gebonden
  • ISBN: 978 90 8989 714 5
  • Prijs: € 59,50

1 januari 2016
De beste wensen!

Nieuwjaarskaart

 

Wij wensen u een gelukkig en gezond 2016! We hopen dit jaar weer veel mooie tuinen te mogen ontwerpen.

 

10 oktober 2014
Daktuin project in Dordrecht genomineerd voor de tuin van het jaar 2015

De Vereniging van hoveniers en groenvoorzieners heeft bekend gemaakt dat een project van STIJLTUINEN is genomineerd voor de tuin van het jaar 2015. We zijn natuurlijk wederom enorm trots op dit goede nieuws! De vakkundige jury maakt begin volgend jaar een keuze uit de 9 genomineerden tuinen. We zijn erg benieuwd of we de mooiste tuin van Nederland hebben ontworpen, maar moeten helaas nog even geduld hebben voor de uitslag. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte.

29 september 2014
Tweede prijs STONE design award 2014!

Vorige week zijn we in Gent op de Green Expo tweede geworden met de STONEdesign award 2014. De STONEdesign award is een internationale wedstrijd voor een bijzonder tuinproject waarin gebruik is gemaakt van exclusieve bestratingsmaterialen. We zijn erg trots op het resultaat en bedanken iedereen die op onze tuin heeft gestemd.

18 november 2013
Nieuw tuinboek: Garden Lighting Design

Garden Lighting Design-Press-NL tuin erik van gelder StijltuinenVanaf vandaag is dit interactieve boek beschikbaar op iTunes. In dit kijkboek is een bijzondere door ons ontworpen tuin opgenomen. Op de voorkant is hiervan zelfs al een klein voorproefje gegeven. Daar zijn we uiteraard trots op!
Het stijlvolle kijkboek met ideeën voor het toevoegen van verlichting in tuinen. Geef uw tuin nieuw leven in de nacht! Vestig de aandacht op water, decoratieve tuin elementen en bomen of creëer verschillende stemmingen in uw groene leefomgeving met veranderende kleuren. De moderne lichtbronnen bieden u een onvoorstelbaar aantal opties.
Dit interactieve kijkboek beschikt over 260 foto. Fotogalerijen, video’s en korte beschrijvende teksten over 40 verlichte tuinen van vijf continenten. Met 174 pagina’s vind je een uitgebreide collectie van succesvol geïmplementeerde verlichtingsconcepten met moderne en beproefde bronnen van verlichting. Allemaal beïnvloed door tuinarchitectuur, cultuur, vegetatie en de ligging van de tuin zelf. Het is het resultaat van de succesvolle samenwerking van de architect met de tuin, geaccentueerd door de eigentijdse en modieuze lichtinstallaties.

Garden Lighting Design
Kijkboek met ideeën voor het toevoegen van verlichting in tuinen
Barbera P. Meister ISBN 978-3-9503-5821-6 Uitgever: designbook.pro Taal: Engels
Om het boek te downloaden klikt u op de cover of kopieer onderstaande link in uw browser.
https://itunes.apple.com/nl/book/garden-lighting-design/id737543306?mt=11&ls=1

8 juni 2013
Update werkzaamheden stijltuinen

Inmiddels hebben we in dit voorjaar al diverse geweldige tuinontwerpen mogen maken die ook compleet in 3D zijn uitgewerkt. De onderstaande beelden geven een aantal impressies en visualisaties weer van de projecten die we in de afgelopen maanden hebben ontworpen. U krijgt hierdoor een goed beeld van hoe wij u mee nemen in de beleving van de te realiseren tuin en het ontwerpproces daarvan.

Wilt u uw buitenruimte ook veranderen in een aantrekkelijke en sfeervolle buitenruimte? Waardoor u langer kunt genieten en het seizoen zal verlengen in uw tuin. Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

28 mei 2013
Inspiratiereis Chelsea Flower Show 2013

Vorige week hebben we met Gardentours en Tuin & Landschap een reis gemaakt naar Engeland. Met een groep van 26 collega’s en andere tuinfanaten hebben we vorige week verschillende tuinen bezocht in de buurt van Londen. Waaronder de wereldberoemde Kew Gardens, het Olymisch park , High Beeches gardens en WakehurstPlace. Het hoogtepunt was de Chelsea Flower Show die dit jaar al weer voor de honderdste keer werd georganiseerd.
De RHS Chelsea Flower Show is een wereldberoemde Britse tentoonstelling van tuinen en bloemen. Het vijfdaagse evenement wordt jaarlijks gehouden in mei in Chelsea (Londen). De Chelsea Flower Show wordt georganiseerd door het Royal Horticultural Society (RHS).

Het evenement trekt ieder jaar ongeveer 150.000 bezoekers, waaronder leden van de Britse koninklijke familie, bijna ieder jaar wordt het evenement officieel geopend door Koningin Elizabeth II en krijgt uiteraard uitgebreide aandacht op de BBC-televisie. Op de Chelsea Flower Show worden veel nieuwe planten- en bloemenvariëteiten gepresenteerd. Bekende en minder bekende tuinontwerpers van over de hele wereld presenteren showtuinen die de nieuwste trends laten zien. Er worden een reeks prijzen uitgedeeld, waaronder prijzen voor de beste tuin, beste stadstuin en beste bloemenarrangement.

Hieronder treft u een korte foto presentatie aan waarin diverse bijzondere designtuinen van verschillende internationale collega tuinontwerpers worden weergegeven. Elk jaar weer zie ik uit naar de showtuinen die allen van een erg hoog niveau zijn. Mijn favouriet dit jaar was The Brewin Dolphin Garden ontworpen door Robert Myers.

Wilt u meer weten over de Chelsea Flower Show en de ontwerpers van de showtuinen? Kijk dan op de website van de Royal Horticultural Society. (www.rhs.org.uk)

16 april 2013
Vierde prijs met Tuin van het Jaar 2013

Vorige week heeft Stijltuinen met een door Teo van Horssen aangelegde tuin in Rotterdam de vierde prijs gehaald. Helaas zitten we dit jaar niet bij de eerste drie. Stijltuinen feliciteert Multi-tuin en landschap met het winnen van de eerste prijs ‘De Tuin van het Jaar 2013’. De indrukwekkende buurttuin Emma’s Hof is een originele stadstuin in het Regentessekwartier in Den Haag. Emma’s Hof verbroedert en is voor jong en oud een aantrekkelijke groene en bloemrijke oase midden in de stad. Volgende keer met de verkiezing van de tuin van het jaar 2014 hopen we weer een geweldige tuin in te kunnen sturen om kans te maken op de mooiste Tuin van het Jaar 2014.

26 maart 2013
Prijsuitreiking Tuin van het Jaar 2013

Op dinsdag 9 april 2013 zal in Amersfoort door het HIC bekend gemaakt worden wie de mooiste tuin van Nederland heeft aangelegd. Wij zijn dit jaar genomineerd met een bijzondere tuin in Rotterdam. De concurrentie is dit jaar wederom groot dus we zijn erg benieuwd naar de uitslag. Uiteraard houden we u hiervan via social media en onze website op de hoogte. Wordt vervolgd….

26 januari 2013
Nieuwe 3D visualisaties tuinen

Sinds begin dit jaar werken we met een 3D programma voor de realistische visualisatie van onze tuinontwerpen. We hebben dit 3D computerprogramma aangeschaft waardoor we het ontwerp van uw tuin als het ware tot leven kunnen laten komen. Buiten het gewone ontwerpproces om kunnen we u aanbieden het complete tuinontwerp in 3D uit te werken waardoor het voor u erg visueel zal worden en dat u als het ware zelf door de tuin heen kunt lopen. Hieronder ziet u een voorbeeld van een 3D-rendering van een luxe tuinontwerp die we over een aantal weken hopen te gaan uitvoeren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en laat uw tuinideeën en dromen door ons vertalen in een geweldige tuin.

20 oktober 2012
Garden within Walls

Een moderne fusion tuin van Stijltuinen is opgenomen in het nieuwe tuinboek van Barbara P. Meister. Ze is een Oostenrijkse tuin- en landschapsontwerper, ingenieur, gekwalificeerd lerares, en communicatie manager. De moderne eco chic tuin in Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen jaren al meerdere malen de aandacht gekregen in tuinbladen en boeken. Dit keer prijkt onze stijltuin tussen grote en bekende namen in de tuinarchitectuur over de hele wereld van Sydney tot San Fransico. Zeker iets om trots op te zijn! Garden within Walls is een 160 pagina’s tellend inspiratieboek waarin een 45 patiotuinen zijn opgenomen met geweldige foto’s en een beschrijving met het verhaal achter de tuinen en ontwerpers. Het boek weerspiegeld de verscheidenheid van ontwerp ideeën, de levensstijl, cultuur, architectuur, vegetatie en klimatologische omstandigheden van de uiteenlopende regio’s. Binnenkort zal het complete artikel van onze tuin op de website verschijnen. ISBN: 978-3-8404-7515-3

1 oktober 2012
Diamant in de Jordaan

Chic Gardens, één van de mooiste internationale tuinmagazines, besteedt in de najaars-editie van 2012 aandacht aan een bijzondere stadstuin van Erik van Gelder. Stijltuinen worden gekenmerkt door een helder lijnenspel, een rustige en exclusieve uitstraling en een creatieve manier van combineren van mooie en duurzame materialen. De kleine achtertuin die beschreven wordt in het artikel van het luxueuze tuinblad mag zeker als voorbeeld dienen voor de uitstraling en kwaliteit van de tuinen van Erik van Gelder. Hij vertelt in het artikel over zijn visie en werkwijze van de totstandkoming van deze luxe tuin.

Klik hier voor het hele artikel over deze bijzondere stadstuin in Amsterdam.
Diamant in de Jordaan in de Chic Gardens.

Chic Gardens is een exclusief magazine voor outdoor design. Chic Gardens neemt je mee in een wereld van prachtige tuinen, gecreëerd door de beste tuinontwerpers. Je wordt verleid door uitzonderlijk hoogstaande fotografie en redactie. In Nederland en Vlaanderen in de betere boek- en tijdschriftenhandels verkrijgbaar. Deze uitgave ligt vanaf nu in de winkels.

17 september 2012
Stijltuinen en van Horssen in de race voor de tuin van het jaar 2013!
Vandaag is bekend geworden dat we genomineerd zijn voor de tuin van het jaar 2013! Samen met acht andere tuinen die verspreid door heel Nederland liggen dingen we mee voor titel ‘Tuin van het Jaar 2013’. Volgend voorjaar zal bekend worden wie de mooiste tuin van Nederland heeft aangelegd! Klik hier voor het persbericht van dit goede nieuws!
Persbericht genomineerde tuin

26 juli 2012
Stijltuinen is weer in de race voor de Tuin van het jaar 2013!
Een moderne maar natuurlijke tuin in Rotterdam is gekeurd voor de Tuin van het Jaar 2013. Eén van de door ons ontworpen tuinen doet namelijk weer mee voor de Tuin van het jaar 2013! In de afgelopen weken werden in totaal 10 Nederlandse tuinen bezocht en door de vakkundige pers- en vakjury gekeurd. Erg spannend dus! De tuinen die meedoen met de wedstrijd liggen verspreid door heel het land. De tuinen zijn overigens ook gefotografeerd en gefilmd. Over een aantal weken zal bekend worden of we genomineerd zijn met de stijltuin. Teo van Horssen hoveniers heeft de bijzondere tuin aangelegd. We houden u uiteraard in de komende maanden op de hoogte van het verloop van de tuinenwedstrijd.

11 april 2012
Stijltuinen in de prijzen met twee tuinen!
Stijltuinen | exclusieve buitenruimtes, de ontwerpstudio van Erik van Gelder is met twee designtuinen in de prijzen gevallen met de tuin van het jaar 2012. De kleinste tuin ligt in Ridderkerk. De andere in Nieuwerkerk aan den IJssel. Beide tuinen werden door de jury geprezen om het goede ontwerp, de heldere lijnvoering en de eigentijdse maar sfeervolle uitstraling. Voor een beschrijving en foto’s van de tuin uit Ridderkerk klikt u hier.
Eigentijdse en sfeervolle kleine tuin in Ridderkerk
Voor een beschrijving van de tuin die in Nieuwerkerk aan den IJssel ligt klikt u hier.
Strakke tuin met high-tech snufjes in Nieuwerkerk

19 januari 2012
Prijswinnende IPT showtuin in Gorinchem
Eind vorig jaar werd door het IPT een tuinontwerpwedstrijd georganiseerd voor een duurzame tuin van 5,5 x 8 meter. Het prijswinnende tuinontwerp zou aangelegd mogen worden en te zien zijn tijdens het tweedaagse tuinprofessional event bij Philips in Gorinchem. STIJLTUINEN | Exclusieve buitenruimtes oogstte met het ingezonden ontwerp de meeste stemmen van de jury.

De tuin professionaldagen worden jaarlijks georganiseerd om de nieuwe producten van diverse leveranciers te showen. Ook worden tijdens de twee dagen uiteenlopende, interessante workshops georganiseerd om de kennis van de tuinprofessionals bij te spijkeren en te voeden.
Het thema ‘De Nieuwe Natuur’ stond dit jaar centraal. Jurgen Smit onder andere bekend van het tuinprogramma opende het event. Erik van Gelder de tuinontwerper van het winnende tuinontwerp mocht tijdens de opening in het bijzijn van ongeveer 300 collega tuinarchitecten en hoveniers een check van 5000 euro in ontvangst nemen. Met dit bedrag moest wel de aanleg van de tuin in eigen beheer worden uitgevoerd. Voor de uitvoering zijn we een samenwerking aangegaan met Teo van Horssen. Op de foto’s ziet u het resultaat van deze bijzondere showtuin.

27 december 2011
Exclusief dealer van TODUS OUTDOOR FURNITURE

Vanaf heden zijn wij dealer van TODUS outdoor furniture. U houdt van modern design gecombineerd met hoog zitcomfort? De tuinmeubelen van Todus Outdoor Furniture zijn in dat geval echt iets voor u! Door de ruime keuze in stijlvolle stoelen, tafels, loungestoelen en ligbedden is er in elke tuin een plaats voor deze schitterende tuinmeubels. Een van onze favorieten is de ALCEDO. Een verstelbare RVS loungestoel verkrijgbaar met elastieke banden en bathyleen in verschillende kleuren.

Het principe doel van TODUS outdoor furniture is om periodiek nieuwe producten te lanceren en haar klanten een interessant aanbod van meubelen met een hoge prestatie-eisen te kunnen bieden.
Een grote nadruk wordt gelegd op hun optimaal ergonomische eigenschappen en comfort voor de gebruiker, maar ook op het gebruik van de meest geschikte en duurzame materialen en de combinaties van passende kleuren.

Digitale brochure van Todus outdoor furniture 2012

Voor overige vragen over de collectie kunt u ons mailen of bellen.

15 december 2011
STIJLTUINEN | Exclusieve buitenruimtes wint ontwerpwedstrijd ‘De Nieuwe Natuur’

Stijltuinen kreeg met het ontwerp voor een natuurlijke tuin de meeste stemmen van de jury. De tuin is een toegankelijke tuin van 5,5 bij 8 meter waarin een centrale waterpartij is bedacht. Het verhoogde natuursteen terras en de houten glooiende vlonder zweven deels over de vijver. Dit effect wordt versterkt door onder de rand een LED-lijn te monteren. Midden in de ondiepe waterpartij staat een natuursteen zuil waarover het water kabbelt dat vanuit de vijver wordt opgepompt. Aan weerszijden van het aantrekkelijke waterelement staan muren met onder meer een tv-scherm erin dat natuurbeelden vertoont.
Duurzaamheid en luxe staan voorop in de keuzes die we maken voor de inrichting van onze buitenruimtes. De tuin is steeds meer een buitenkamer aan het worden met een stijlvolle uitstraling. Hierdoor concurreert de tuin steeds meer met het comfort en het gebruik van de woonkamer. Flatscreen tv’s, muziekinstallaties, ledverlichting en sfeerhaarden. Door deze luxe toepassingen kunnen we steeds vaker en langer gebruik maken van de buitenruimte.

Op dinsdag 17 en woensdag 18 januari is de winnende tuin te bekijken tijdens de ‘Dag van de Tuinprofessionals’ die door IPT wordt organiseert bij gastheer Philips Lighting (Massive) in Gorinchem. Meer informatie opent u hier een artikel met meer informatie over de uitslag en het event. Open artikel

5 december 2011
STIJLTUINEN | Exclusieve buitenruimtes op Miljonair Fair 2011
Stijltuinen | Exclusieve buitenruimtes heeft het groen en de decoratie verzorgd voor de toonaangevende en stijlvolle JFK Lounge op de Miljonair Fair. De bekende Studio Robin Sluijzer tekende wederom voor het ontwerp van de elk jaar weer bijzondere stand van de JFK lounge. Stijltuinen verzorgt de aankleding van de stand met bijzonder exclusieve zuilen en sokkels en groenblijvende beplanting. Hiermee heeft de stand een groene, chique en eigentijdse uitstraling gekregen.

21 oktober 2011
Wat kost de realisatie van een (stijl)tuin?
Tijdens de nationale bouwbeurs in Ahoy Rotterdam hebben we twee interessante lezingen gegeven. In de lezingen gingen we dieper in op de vraag wat kost de aanleg van een (stijl)tuin en waar moet u als woningbezitter rekening mee houden bij het bepalen van uw budget voor de realisatie van de tuin.

16 oktober 2011
STIJLTUINEN met twee tuinen in de race voor de Tuin van het Jaar 2012
Ook dit jaar zijn weer twee, door ons ontworpen tuinen genomineerd voor de prestigieuze landelijke wedstrijd Tuin van het Jaar 2012.
De eerste nominatie betreft een stadstuin in Ridderkerk voor de eerste categorie (tot 200 m2). De tweede nominatie betreft een tuin in de categorie 200 – 500 m2.
Persbericht nominatie Tuin van het Jaar 2012

15 april 2011
Erik van Gelder geeft tuinontwerpadvies in de bibliotheek in Moordrecht tijdens de nationale Tuinontwerpdag
Elk jaar organiseert de Nederlandse vereniging voor tuin- en landschapsarchitectuur in samenwerking met bijna 60 bibliotheken/ tuinarchitectuurparken en lokale architectuurcentra door geheel Nederland de Nationale Tuinontwerpdag. Op deze dag geven tuinarchitecten advies voor de inrichting van uw tuin. Wij zijn door de NVTL gevraagd deel te nemen aan de inmiddels al weer 12e editie. We hebben met heel veel plezier een 10-tal tuineigenaren mogen helpen en adviseren deze dag.